MAYDANOZ: Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibi. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur. Yatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Görme gücünü artıyor, kaynatılıp içiildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor. Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor.
MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle Çinliler’in ilaç niyetine yedikleri bu sebze, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
MARUL: Kemik erimesine karşı etkili. Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara. 100 gramında, küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip. Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor.
MELEKOTU: Kan dolaşımını düzenler. Terletir. Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür. Astım nöbetlerine faydalıdır.
MEYANKÖKÜ: Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür.
MISIR: Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içeriyor. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir. İçinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
MUZ: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.
ANA SAYFA
- ANA SAYFA
- BESTEKAR & SANATÇI
- DERSHANEM
- DİN & İSLÂM
- DÜNYA LİDERİ ATATÜRK
- DÜNYA TARİHİ
- GAZETECİ VE YAZARLAR
- İSTANBUL TARİHİ
- OSMANLI İMPARATORLUĞU
- OSMANLI PADİŞAHLARI
- RESMİ & KAMU GÖREVLİSİ
- ŞİFALI BİTKİLER VE MEYVELER
- TÜRK KÜTÜPHANESİ
- TÜRK TARİHİ
- YABANCI GAZETECİ VE YAZARLAR
- YABANCI KÜTÜPHANE
- YEMEK & İÇMEK
22 Aralık 2024 Pazar
M - SEBZE ve MEYVELERDEKİ ŞİFA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6-7 Eylül Olayları veya İstanbul Pogromu
6-7 Eylül Olayları veya İstanbul Pogromu (Yunanca: Σεπτεμβριανά Septemvriana, "Eylül Olayları"), İstanbul'da yaşayan Rum azınl...
-
Ayşegül Çelik 1968’de doğdu. HÜ İktisadi İdari Programlar ve AÜ DTCF Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Şiirleri, öyküleri, makaleleri ve röportajl...
-
Osman Gazi Babası : Ertuğrul Gazi Annesi : Hayme Hatun Doğumu : Sögüt (M. 1258 - H. 656) Vefatı : Bursa (M. .1326 - H. 726) Saltanatı : ...
-
AŞK ÇORBASI Malzemeler : (4 kişi için) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 çay bardağı dövülmüş fındık 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder